Col·lectiu de nadie

Hola companys/es!
Som un grup de gent que per diversos motius tenim interès a investigar, des d’una perspectiva crítica, les polítiques i l’acció social entorn del col·lectiu del “menor”, sigui perquè treballem amb infants o adolescents o simplement per motivació; tot al voltant de aspectes com la psiquiatrització dels infants i d’adolescents, la criminalització de la pobresa, el sistema de justícia juvenil i de protecció a la infància i sempre molt present l’aspecte de l’educació, basada en mètodes correctius per a aconseguir un determinat model de persones, tema que encara ens queda pendent d’aprofundir.
Des del començament del Col·lectiu, ja ens hem enriquit amb l’experiència de les Jornades sobre el maltracte institucional a la infància i adolescència. D’aquesta experiència en sortirà el fanzine que estem a punt d’acabar per fer-lo circular com una excusa més per crear espais de debats i difusió. Tenim molta feina per davant i a cada projecte surten debats, experiències i noves idees… creiem que ja en l’organització aprenem, compartim i construïm entre totes.
Tenim com a ideal tenir un dijous per organització i un altre com grup d’estudi. En aquest moment, aquest últim està “de capa caída” i els esforços els hi dediquem a l’organització, però de restablir, aquest consisteix a construir un espai d’estudi, on generem coneixement amb les aportacions de cadascú, a partir del material (textos, tesis, articles, llibres) que ens dividim i després ho posem en comú a través de debats o reflexions comunes.

En ambdós espais, el nostre objectiu és fer visibles aspectes crítics del tracte dels nens i joves per part de les Institucions educatives i socials, dels sistemes jurídic, educatiu i de protecció del menor, per tal que totes i tots siguem més conscients d’aquesta realitat, especialment les persones que treballen com educadors/es amb infants i adolescents. A més, volem aportar alternatives i/o propostes d’intervenció que trenquin amb la lògica establerta a través d’espais per a reflexionar i crear coneixement sobre aquests aspectes.

Busquem gent que estigui interessat/da a participar, gent que tingui les mateixes inquietuds per fer palesa aquesta realitat que és amagada per les grans institucions, pels mitjans de comunicació o pel sistema universitari, ja sigui reactivant el grup d’estudi i/o en l’organització de tot el que ve després de les Jornades.

On es reuneix el grup: Ateneu l’Entrebanc. C/Comte Urgell, 98. (Barcelona)

Dia i hora de reunió: Dijous a les 20:30h (confirmar abans, es va modificant)


Voleu participar al grup d’estudi? (Ompliu el formulari i la gent del grup d’estudi rebran la vostra informació)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s